Yksilöpsykoterapia

Psykoterapiasta on sinulle hyötyä kun haluat ymmärtää paremmin itseäsi ja tapaasi toimia, reagoida ja tuntea. Elämässä on voinut tapahtua asioita, jotka aiheuttavat pelkoa, ahdistusta, surua, häpeää, masennusta ja erilaiset traumaattiset kokemukset sekä riippuvuudet voivat kuormittaa mieltä.

Terapia on hyvä paikka katsoa oireen taakse ja pyrkiä käsittelemään oiretta synnyttäviä tekijöitä. Tapaamiset auttavat sinua löytämään uusia näkökulmia ja voimavaroja elämääsi. Keskustelu on tärkeää ja tärkeää on myös miettiä konkreettisia pieniä tavoitteita päästäksesi toivottuun lopputulokseen asiasi kanssa. Sovellan erilaisia ja monipuolisia terapeuttisia menetelmiä joustavasti, sinun tilanteeseen sopivalla tavalla.

Mitä terapiassa tapahtuu?

Tapaamiseen voit tulla omana itsenäsi, se riittää. Jos tulo jännittää, huomaat sen hyvin pian turhaksi. Mikään asia ei ole liian pieni tai turha jos se vaivaa mieltäsi. Ota rohkeasti yhteyttä. Olen monet kerrat kuullut asiakkaan sanovan: ”miksi en tullut jo aikaisemmin, olo on nyt paljon helpottuneempi”.

Työn tuoma kokemus on vahvistanut luottoa Milton H. Ericksonin
ajatukseen: "Ihminen tietää ongelmansa ratkaisun - hän vain ei tiedä, että hän tietää”. Minun tehtävä psykoterapeuttina on auttaa sinua löytämään tuo sisäinen viisautesi. Päivitän tietojani ahkerasti opiskelemalla psykoterapiaan ja hyvinvointiin liittyviä asioita. Olemme siten aina vanhan hyväksi havaitun tiedon lisäksi uuden lähteillä.

Mihin yksilöpsykoterapialla pyritään ja miten se auttaa?

Psykoterapian tavoitteena on asiakkaan elämässä toistuvien oireiden ja ongelmien poistuminen, lieventyminen tai uudenlaisen suhteen muodostuminen haasteelliseksi koettuihin asioihin. Tavoitteena on myös asiakkaan voimaantuminen ja omien vahvuuksien ja kykyjen esilletuominen ja vahvistaminen.  Asioiden käsittelemiseen minulla on psykoterapeuttina useamman viitekehyksen ja 8- vuoden psykoterapiaopintojen tuoma teoreettinen tieto sekä sen lisäksi vuosien tuoma käytännön kokemus.

Ensimmäisessä tapaamisessa kartoitetaan tilannettasi ja asetetaan yhdessä työskentelylle tavoitteet. Joskus voi riittää yksi tai muutama käynti mutta myös pidempi prosessi on joskus tarpeellinen. Tavoitteita ja työskentelyn pituutta arvioidaan aina kanssasi yhdessä ja työskentelyn aikana niitä myös tarkennetaan. Dialogin lisäksi voimme tehdä konkreettisia harjoituksia mm. NLP-harjoituksia, rentoutusharjoituksia, mindfulness- harjoituksia, kuvataidepsykoterapiaa, terapeuttista kirjoittamista, mielikuvaharjoituksia, kotitehtäviä pohdittavaksi sekä saat kirjallisuus- ja artikkeli suosituksia.


Toimin alueella Hyvinkää, Riihimäki, Hämeenlinna, Janakkala, Iittala, Tampere, Hattula, Loppi, Renko, Kanta-Häme ja Pirkanmaa sekä videoterapian myötä palvelen ympäri Suomea.


 

Sari Luoma
Terapia-, valmennus- ja hyvinvointipalvelut

 

Sähköposti:
sari@hyvahyva.fi

Wanha villatehdas
Kankurinkatu 4-6H
05800 Hyvinkää